به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان در روز سهشنبه ۴ دی ماه سال ۱۴۰۳ با حضور عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ،غزاله راهب سرپرست مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، رضا حافظی مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمان و دیگر اعضای جلسه، بیست و یکمین همایش ایمن سازی ساختمانها در برابر زلزله و اقتصاد و مسکن استان کرمان برگزار شد.
در این جلسه رضا حافظی مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمان ضمن تشکر از عوامل اجرایی این همایش گفت: استان کرمان از شرایط خاص و ویژهای در حوزه بازآفرینی شهری دارا میباشد، این استان از لحاظ بنای تاریخی و فرهنگی یک استان منحصر به فرد و جزو استانهای خاص و ویژه کشور است، به همین دلیل این استان از بافتهای فرسوده قدیمی بالایی برخوردار است.
وی افزود: نزدیک به ۳۰ درصد از مناطق مسکونی استان در بافت فرسوده قرار دارند و بیش از ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت کل استان در این بافتها سکونت دارند و این مهم بیانگر این موضوع است که در بحث مقاوم سازی باید اهتمام ویژهای ورزید.
حافظی ادامه داد: در این راستا متقاضیانی برای ساخت مسکن وجود دارند و دولت نیز در این زمینه بستههای تشویقی و دستور کارهای ویژهای تدارک دیده است که به تنهایی کارساز نمیباشد و بایستی قانون گذاری توسط دولت و اجرا توسط بخش خصوصی صورت پذیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان اضافه کرد: سیستم بانکی ما توان تامین مالی این حجم از ساخت و ساز و پرداخت تسهیلات بانکی را ندارد و در این زمینه نیاز به حمایت ویژهای است.
در ادامه عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن اشاره به تاریخچه و تمدن استان کرمان گفت: شکلگیری شهرها و سکونتگاههای ایران در تمدنهای متعدد بر اساس وجود چشمهها بوده است و نیز به وجود آمدن چشمهها در مکانهایی که گسل وجود داشته شکل گرفته است، به همین دلیل شهرها و سکونتگاههای ایران از دیرباز در معرض وقوع زلزله است.
وی افزود: ایمن سازی یک وظیفه اخلاقی و ذاتی است و زلزله بم یک تلنگری بود که ما به عنوان مهندس در قبال مردم و مسکن آنها وظیفه مان را درست انجام دهیم.
گلپایگانی ادامه داد: کرمان یکی از استان های متمدن در کشور است و در کنار دانش و مهندسی باید به فکر مقاوم سازی و حفظ میراث فرهنگی و بناهای تاریخی که در استان بیشمار است، باشیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی کشور اضافه کرد: وظیفه ما ساماندهی و مقاوم سازی مسکن مردم و حفظ میراث و بناهای تاریخی چند صد ساله است.
در ادامه جلسه غزاله راهب سرپرست مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی ضمن گرامی داشت یاد و خاطره جانباختگان زلزله بم گفت: مهمترین مسئله در مورد سکونتگاهها افزایش تاب آوری است.
راهب افزود: مرکز تحقیقات در استان کرمان در کنار دستگاههای مربوطه دیگر در این زمینه تلاشهای زیادی انجام داده است و بیشترین پهنهبندی حریم گسلها را در استان کرمان داشتهایم.
وی ادامه داد: در خصوص دستگاههای شتاب نگار، ۹۰ دستگاه در استان کرمان وجود دارد که نیمی از آنها دستگاههای نسل جدید هستند که پاسخ سریع سوانح و بر خط رو ارسال میکنند و همچنین از اول امسال حدود ۱۰ دستگاه در استان نصب شده و تعداد ۵ دستگاه دیگر تا آخر سال نصب خواهد شد.